HIIOHOI!

Ihmiset ovat kulkeneet mailla ja merillä tuhansia vuosia. Vaaroja uhmaten löytöretkeilijät onnistuivat löytämään uusille rannoille ja mantereille – kuka paremmin, kuka heikommin.

Merenkäynti on kiehtonut ihmisiä kautta aikojen. Vanhat veneet korvautuvat aina ennemmin tai myöhemmin uudempaa ja kenties parempaa tekniikkaa edustavilla –  kehitys on vaikuttanut niin veneisiin kuin kulkijoihin. Kuitenkin meitä vanhoihin veneisiin hurahtaneita tuntuu maailmasta löytyvän. Tämä sivusto kertoo veneilystä näillä klassikoilla ja usein jopa omin käsin entisöidyistä aarteista.

Vastaus kohteessa HIIOHOI!

  1. Pekka Herlinin rakennuttama klassinen purjevene Aura täytti 50 vuotta!

    Meriristeilijä Aura OR L-35 rakennettiin aikanaan (1963) RORC säännön mukaisesti mutta filosofia veneessä lienee 1900 -luvun alun tyylinen. Veneessä on paljon samaa kuin vain hieman pienemmissä saaristoristeilijöissä aikanaan. Hyvin pitkiä ja hyvin kapeita. Ei mennyt kuin muutama vuosi ja näin kapeita veneitä ei enää juurikaan tehty. Uudet mittasäännöt alkoivat korostaa vesilinjan pituuden ohella leveyttä, joka antoikin muita hyviä ominaisuuksia moniin veneisiin joskaan paluuta klassisen näköisiin risteilijöihin ei kilparadoilla ollut enää näissä mittasääntö-luokissa. Toki yksityyppiluokissa sekä monissa mR luokissa kilpaillaan edelleen Auran tyyppisillä veneillä mutta lienee rehellisyyden nimissä sanottava että kilpailut ovat historiaa, nyt on aika nauttia Auran pitkän ja kapean rungon mukavista ominaisuuksista tulevien vuosien retkien muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>