Talvi yllätti veneilijän

Lumi1

Talvi ei ole joka vuosi päässyt yllättämään, mutta tänä syksynä teltan rakentaminen jäi hieman tavallista myöhempään ja sitten ensilumi jo satoikin. Ehdin nipin napin tehdä lumityöt veneen kannella ennen kuin se olisi siitä itsekseen sulanut pois. Samalla kiinnitin huomiota mustaan nokimaiseen likaan, jota veneen kannella oli mielestäni enemmän kuin aiempina vuosina. Pääkaupunkiseudun ilmanlaadussa ei totisesti ole kehumista.

Syyshuollon olen itsepäisesti nähnyt paremmaksi tehdä maissa, vaikka olen lukenut, että öljyt kannattaa vaihtaa veneen ollessa vedessä. Käytin moottorin lämpimäksi, kun Peppe oli tuonut veneen pihaan ja se alkoi olla valmis peiteltäväksi. Vaihdoin koneen sekäLumi2 vaihdelaatikon öljyt ja iskin ruuvarin öljynsuodattimen kyljestä sisään ammattilaisen ottein. Minut erottaa ammattimaisesta mekaanikosta kaiken muun ohella se, että toimenpidettä varten varaamani öljymatto jäi koskemattomaksi karttapöydän reunalle samalla kun lämmintä ja hyvin juoksevaa öljyä valui sormieni välistä suoraan pilssiin. Siivoaminen kehittää muistia ja keskittymistä, toivoin, pilssiä ja pumppuja putsatessani.

Nyt on kaikki valmista talven tulla ja olkoon seuraava kesä kaikin tavoin mennyttä parempi!

Kategoria(t): Mistral. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>