Tarina jatkuu

Sirius kotisatamassa

Sirius kotisatamassa

Vanhan puuveneen kunnostaminen kysyy aikaa ja rahaa. Molemmista on puutetta, mutta Sirius on kuitenkin purjehtinut Suomenlahdella jo muutamana kesänä, sen verran kuin sen kunto on sallinut.

Mittavan köliremontin jälkeen oli vuorossa istumalaatikon uusiminen. Sitä tehdessä vierähtikin kesä 2016. Työtä ei voinut tehdä talvella ulkona kylmässä teltassa, vaikka talvisäilytyspaikka sijaitsee mukavasti omalla pihalla verstaan vieressä.

Keväällä 2017 Sirius muutti edelliseltä laituripaikaltaan Lauttasaaresta Liuskasaareen HSS:n laituriin. Peruskatsastuksen jälkeen kirjoitettiin venetodistus ja samalla Sirius sai oikeuden käyttää uuden seuransa perälippua. Vesillelaskun ja kotisatamaan tulon lisäksi kolmas jännittävä tapaus oli katsastus.Lippu

Lindholmin Peppen kanssa on yhteistyö veneen maakuljetuksissa ja vesillelaskuissa sujunut aina oikein hyvin ja hetkessä oli vene taas tälläkin kertaa vedessä ja rikattu. Vettä ei tullut sisään juuri lainkaan ja uppopumppu oli vain turvana pahemman varalta. Pienempi pilssipumpuista hoiti veden tyhjennyksen yksinään.

Olin valinnut vesillelaskupaikaksi tällä kertaa Suomenojan venesataman, mutta se jäi varmasti viimeiseksi kerraksi. Satamassa ajettavan rekkarallin nostattamat hiekkapilvet yhdessä betonilaituria hiertävien kylkisuojien kanssa tekivät nopeasti selvää kansirakenteiden lakatuista osista sekä kyljen kiiltävästä maalista.

Siirtyminen Suomenojalta Liuskasaareen jäi hyvin mieleen toukokuisten lumisateiden ansiosta. Muita veneitäkään ei juuri näkynyt, paitsi yksi karille ajanut purjevene, jota merivartiosto kiirehti auttamaan.

Siriuksen tarina kunnostuskohteena alkaa pian olla mennyttä aikaa, sillä katsastuksen myötä se on nyt virallisestikin todettu merikelpoiseksi alukseksi. Katsastus osoittautui positiiviseksi kokemukseksi, vaikka olin sitä jännittänyt varmaan enemmän kuin mitään muuta vaihetta Siriuksen omistajana. Sain katsastusmieheltä hyviä ohjeita ja näkökohtia eräisiin minua askarruttaneisiin kysymyksiin. Ja kuvaan kuului tietysti myös se, että mastovalo alkoi reistailla aivan kuten autojen valot tapaavat katsastukseen vietäessä tehdä.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>