Onnea 50-vuotiaalle Siriukselle!

sirius-liuskasaaressa

Sirius Liuskasaaressa 2015

piirustukset

Olle Enderleinin piirustus nro 380-4

Veikkaan, että Olle Enderlein, tasan 50 vuotta sitten, päivättyään jälleen yhden uuden piirustuksensa, istahti mukavaan nojatuoliin, sytytti sikarin ja kaatoi itselleen tilkan viskiä. Ainakin hänellä olisi ollut täysi syy palkita itseään hyvästä työstä, sillä hän oli juuri saanut valmiiksi merkittävän vaiheen ruotsalaisen veneviennin edistämisessä. Piirustukset siirtyivät seuraavaksi Ruotsin arvostetuimpiin veneenrakentajiin kuuluneen Harry Hallbergin työpöydälle. Kaikkiaan 216 Mistral-venettä lähti maailmalle Harry Hallbergin ja sittemmin Hallberg-Rassyn veistämöltä kyseisten piirustusten pohjalta valmistettuina.

Enderleinin 10.12.2016 päiväämä piirustus oli tarkoitettu mahonkirunkoiselle purrelle tyyppiä ”havskryssare”. Havskryssare eli suomeksi meriristeilijä oli tuohon aikaan yleisnimi merikelpoiselle ja ajan mukavuusvaatimukset täyttäville matka- ja retkipursille erotukseksi esimerkiksi saaristoristeilijöistä, jotka olivat nopeita, mutta sisätiloiltaan ahtaita ja perin askeettisia pidempää oleskelua silmällä pitäen. Harry Hallberg oli alkanut perehtyä uuteen teolliseen tuotantotapaan ja valoi rakentamansa meriristeilijän mahonkirungosta muotin, jonka avulla alkoi sarjatyönä valmistaa Mistral 33 veneitä. Enderlein oli myös tehnyt täydentäviä piirustuksia lasikuidusta rakennettaviin Mistraleihin. Ensimmäinen ja ainoa puusta valmistettu Mistral sai purjeisiinsa tunnuksen M 33 1. Ykkönen kertoo kyseessä olevan sarjan ensimmäisen veneen.

Yritin selvittää Harry Hallbergin omaisilta ja veistämön entisiltä työntekijöiltä veneen valmistumiseen liittyvää historiaa mm. vesillelaskupäivää. Rakentamisen aikaisia valokuvia tai muita sen aikaisia dokumentteja ei ainakaan vielä ole löytynyt, vaikka joillain oli muistissa ”erittäin hienon purjeveneen” valmistuminen. Juhlistettakoon nyt sitten veneen 50-vuotispäivää piirustusten valmistumisen päivänä. Filosofisestihan vene oli jo ollut olemassa ideana eikä pelkästään hautumassa Enderleinin ajatuksissa, vaan nyt myös piirustuksissa, joiden avulla Hallberg sen toi konkreettiseen esineiden maailmaan.

Veneklassikot-blogin punaisena lankana on ollut tallentaa Siriuksen vaiheita sekä siihen liittyen palvella muistikirjana myös muille veneilyä koskeville ajatuksilleni ja huomioilleni. Siriuksen vaiheista Suomessa ja osin myös Ruotsissa on kerrottu ja tullaan kertomaan jatkossakin. Työ veneen parissa ei varmuudella lopu koskaan, sillä käytössä oleva puuvene vaatii jatkuvaa hoitoa ja huoltoa. Juhlavuoden merkittävin uudistus liittyy kotisataman vaihtumiseen. Sirius muuttaa Helsingin Liuskasaareen ja tulee sijoittumaan Helsingfors Segelsällskapin ainutlaatuiseen puuvenelaituriin. Siellä sen seurana on noin 80 toinen toistaan hienompaa ikätoveria ja vanhempaakin veneklassikkoa.

Kategoria(t): Mistral Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>