Uusi elämä alkaa

HSS:n laiturissaSirius nousi tuhkasta kuin Fenix-lintu. Pian viisikymppisiään viettävä pursi edustaa ikonisine muotoineen 1960-luvun lopulla uudistuneita venesuunnittelun ihanteita. Osa sen viehätysvoimasta perustuu kuitenkin puuveneen perinteiseen kauneuteen.

Siriuksen tarinaan liittyy ikävänä muistona kohtalokas karilleajo. Vene ei ollut vanhentunut paljon kymmentä vuotta enempää, kun se upposi ja joutui kymmeniä vuosia kestäneeseen korjausten ja odottelujen kierteeseen. Vuoden 2015 kesästä muodostui sille ensimmäinen kokonainen purjehduskausi täysin kunnostettuna veneenä.

Saaristoretkien lisäksi uudesti syntyneen Siriuksen purjehdusominaisuuksia testattiin jopa ratapurjehduksessa. Viihtymiseen ja hyviin matkapurjehdusominaisuuksiin suunnitellun veneen tuominen kilpaveneiden kanssa samalle radalle on verrattavissa perushenkilöauton asettumiseen lähtöviivalle formuloiden kanssa. Siriuksen ketteryys, kiihtyvyys ja nousukulma eivät riitä kilpaveneiden kanssa tasavertaiseen kamppailuun lähtölinjan hulinassa. Ratakisojen kiihkeät tilanteet ja jännitys vetävät kuitenkin puoleensa, joten tilaisuus piti käyttää hyväksi.

Helsingfors Segelsällskapin järjestämä Samppanja-regatta osui kesän parhaisiin purjehduspäiviin. Siriuksen vierailevana gastina toimi Göteborgs Kungliga Segelsällskapia edustava ystävämme, joka kertoi regatan olevan hänen kesänsä ehdoton kohokohta. Mukava yllätys oli myös tavata samalla radalla kilpaillut tuttu nuorimies, joka onnistui isänsä kanssa purjehtien voittamaan luokkansa Suomen mestaruuden – onnea molemmille! Laituriseurakin oli varsin kelvollista saadessamme seuraksemme edustavan joukon Sparkman & Stephens -seuran klassikkoveneitä kuten erikokoisia Swaneja. Siriuksella itse asiassa on suunnittelija Olle Enderleinin kautta yhteys S & S -veneisiin, joten venerivistöstä ei mustaa lammasta välttämättä tunnistanut.

Kategoria(t): Mistral Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>